Disco2000 - Design

Möbler, inredning, arkitektur, auktioner, mode, konst, retro, vintage, Space Age, Sci-fi, fine art & annat roligt för en mer vackrare & spännande vardag. *Håller koll på de moderna, fräcka & udda möblerna, nya kollektionerna, prisvärda fynd, intressanta konstnärer, designers, arkitekter & fotografer etc. *Har ett vakande öga på auktionsfronten *Om mig : *Älskar allt med lite sting. Skriv en rad ;) Vill veta vad du tycker. Kontakt : disco2000@live.se

2014-11-27

Höstens klassiska kvalitetsauktion - Stockholms Auktionsverk

Brukar snabbt ögna igenom de stora klassiska auktionerna,
konsten kan vara intressant fast jag själv är mer inne på nutida artister.

Jag började med Stockholms auktionsverk (länk här) som jag hoppas kan gå vidare efter de blivit uppköpta av det skandalomsusade Lauritz med allt från falska Fabarge´s, dålig koll och Eames kopior mm.

Jag håller tummarna för att de kan överleva även detta!
Gillar heller inte hur de delar upp konsten på kvaliten där de skiljer de kvinnliga artisterna från de manliga med en egen kategori?
Tycker det var ett tilltag som motbekämpar jämställdhet det grövsta,
Blev själv lite irriterad på detta förfarande, kanske att deras "genusansvariga" tyckte detta var rätt? Vad vet jag ?

Men nog med kritik här kommer några utrop jag själv gillar mycket:

fr.Vänster till höger i bilden ovan ;
(1453) Vacker parfymflakong som fångade mig med färgerna, troligtvis från venedig, 1800tal samt med lock av guld, utropspris 6-8000:-

(2245) samt utrop 2252 till 2287 verk av illustratören Gustaf Tenggren (Walt disney-ill) som kommer att få en slags ikonstatus även i Sverige, har tidigare hört att hans tidigare konst varit "bortbrändt" men de verkar nu kommit fram i ljuset. Han är även aktuell på Liljwalch under 2015.
En Huldra med utropspris 6-8000:-
Jag kommer nog lägga ett bud på den...;)

Kan väl även tipsa om att vi har en annan ikon som än så länge helt glömts bort av auktionshusen.
Skräckmästaren Hans Arnold ! Hoppas att man snart får se hans verk på kvalitetsauktion.

(2220) Per Hasselbergs underbara grodan från 1891, denna signerad 1893, höjd 48cm.
Utropspriset är satt till 80 - 100 000:-

(2188) Carl Eldh med Linnea, en av hans absolut bäste enligt mig som skarpt gillar mycket av Carl Eldhs produktion av skulpturer. Även auktionsverker påpekar att detta är nyckelverket av hans produktion i Frankrike 1897-1904. Höjd 33,5cm, Utropspris 25-30 000:-

Avslutar med att det snart är jul och utrop 1404 en vitgulds ring med en vacker smaragd,
hint; den hade passat mig;)

Labels: , , , , , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Tavlor för er Island.
Vikingar och isländska sagor. En blandning av månlandskap, öronbedövande vattenfall, vulkaner och praktfulla fjordlandskap. Fks Upplevelser i Fokus erbjuder fina tavlor från Island genom att målmedvetet arbeta med olika motiv har vi ett brett sortiment med tavlor att erbjuda er som kund.
Tavlor är en perfekt gåva att ge bort det skapar mervärde för betraktaren samt att man lämnar ett personligt avtryck. Som Julklapp är tavlor en perfekt gåva att ge bort. Eller om man vill ge sina anställda ett bevis att personen har gjort ett bra arbete
Det som är unikt med mina tavlor är att tavlorna ramas in på en rambutik, och då vet man att arbetet blir väl genomfört. Ni som kund får tavlorna levererade i en trälåda med skumplast. Det gör att tavlorna kommer fram säkert till er som kund. Trälådorna ingår i priset när ni köper tavla från Fks Upplevelser i Fokus AB.
Ni som kund har alltid möjlighet att välja andra ramar än det som finns i det ordinarie sortimentet.
Fks Upplevelser i Fokus Har skrivit avtal med FedEx och vi erbjuder transport direkt till slutkund enkelt och bekvämt.
På min webbsida har jag tagit fram ramprover samt motiv som passar bra som tavlor. Vill ni bara ha själva motiven så löser vi det.

Gå in på
www.unikatavlor.nu
Mvh
Fredrik Karlsson
Mobil 0707–731725

2:12 PM  

Post a Comment

<< Home