Disco2000 - Design

Möbler, inredning, arkitektur, auktioner, mode, konst, retro, vintage, Space Age, Sci-fi, fine art & annat roligt för en mer vackrare & spännande vardag. *Håller koll på de moderna, fräcka & udda möblerna, nya kollektionerna, prisvärda fynd, intressanta konstnärer, designers, arkitekter & fotografer etc. *Har ett vakande öga på auktionsfronten *Om mig : *Älskar allt med lite sting. Skriv en rad ;) Vill veta vad du tycker. Kontakt : disco2000@live.se

2010-11-18

Vamo Sönderborg & Göteborg.

Bläddrade snabbt igenom Göteborgs Auktionsverks katalog inför deras sk.kvalitetsauktion den 29:e Nov. Katalogen är hemsk för oss "internet-shopoholics", thumbsen är minimala. Har tidigare påpekat att deras internetsida inte är bra för dem när jag handlat där.
>Nog om deras hemsida, auktionen kändes lite piggare än normalt, ca 100+ moderna utrop. Brukar ofta vara en av de "billigaste" auktionshusen att handla på då objekten brukar gå billigt;)

Har länge försökt få reda på vilka designers som arbetat för Pv Vamo Sönderborg (se bilden ovan) men har inte lyckats vidare bra, just denna matgrupp brukar vara tillskriven Ib-kofoed Larsen. Har själv kollat in ett par andra Vamo-stolar som är identiska med en stolsmodell av Wegner, har inte lyckats lösa om de tillverkat Wegner på licens ? Någon vänlig själ som sitter på källmaterial om Vamo & vill dela med sig ? Även stolen längst th i bilden ovan skulle jag vara intresserad om vem som designat, jag ser den ibland & den har alltid väckt lite nyfikenhet i mig med sina "bulliga ben". Troligvis en svensk stol, känns som den är gjord på sent 30-tal/tidigt 40-tal?

Labels: , , , , , , , ,

2 Comments:

Blogger http://maxalas.blogspot.com said...

http://maxalas.blogspot.com news ,video ,photo ,online sport visit

10:55 PM  
Blogger SQUARE1 said...

Jag skulle gärna vilja ha stolen längs till höger! Min farfar hade en sån, men jag vet inte var den försvann. Kanske gick den sönder (han var fet).

2:30 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home