Disco2000 - Design

Möbler, inredning, arkitektur, auktioner, mode, konst, retro, vintage, Space Age, Sci-fi, fine art & annat roligt för en mer vackrare & spännande vardag. *Håller koll på de moderna, fräcka & udda möblerna, nya kollektionerna, prisvärda fynd, intressanta konstnärer, designers, arkitekter & fotografer etc. *Har ett vakande öga på auktionsfronten *Om mig : *Älskar allt med lite sting. Skriv en rad ;) Vill veta vad du tycker. Kontakt : disco2000@live.se

2010-10-24

Bukowskis Moderna 2010

Som jag tidigare skrev om Sthlm´s så har även Bukowskis delat upp sina moderna auktioner till en "modern" & en "nutida". Först ut är den moderna som hade en del intressanta jugend-utrop men här finns inte mycket att hämta för oss som älskar konst/design/spaceage/danska möbler. Vi får hoppas på en riktigt intressant nutida istället. Nedan ett litet urval av det jag tyckte var halvintressant.

Utrop 217, Bertil Öhlunds Cathedrale Bleue från 1953 med utropspris 35-40 000:- hade passat utmärkt hemma hos mig! Utrop 584, Alice Nordin med en fantastisk jugend/art nouveau bronserad bordslampa från Herman Bergman med ett utropspris på 8 - 10 000:- den är fantastisk vacker, men inte i samma klass som Stockholms Auktionsverks Uggle-lampa de hade på vårens moderna. Kommer nog lägga ett lågt bud på denna trots avsaknaden av skärm. Även utrop 583 är en väldigt vacker jugendbordslampa med en kupa av AE Boman för Kosta > Stort vill ha begär;) Utropet är satt till 8-10 000:- Fanns även några fina urnor från Näfveqvarns bruk.

Labels: , , , , , , , ,

1 Comments:

Anonymous Lena Grön. said...

Åh, härligt kitchig jugendlampa! .-)

3:08 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home