Disco2000 - Design

Möbler, inredning, arkitektur, auktioner, mode, konst, retro, vintage, Space Age, Sci-fi, fine art & annat roligt för en mer vackrare & spännande vardag. *Håller koll på de moderna, fräcka & udda möblerna, nya kollektionerna, prisvärda fynd, intressanta konstnärer, designers, arkitekter & fotografer etc. *Har ett vakande öga på auktionsfronten *Om mig : *Älskar allt med lite sting. Skriv en rad ;) Vill veta vad du tycker. Kontakt : disco2000@live.se

2009-01-26

Jacobsens Dråpen & Spacedesign

Lauritz har lyckats med konststycket att få ut 6st "droppen" stolar på marknaden trots de dåliga tiderna. Bra gjort!
Skicket på dem verkar vara riktigt slitet & de är klädda med ullklädsel. Utropspriset är satt till ca 262 000Skr. tror nog att det blir svårt att få upp dem i detta pris. De är formgivna 1958 till Sas Royal Copenhagen. (hur de kommit därifrån vet jag inte;)


Ett annat intressant utrop är den spaceinspirerade soffgruppen Osaka/Tanabe med det helt fantastiska bordet i ren & skär sputnik-design.
Formgivare sägs vara M.Visser för Spectrum Netherlands 1969-1971. Utropet är satt till ca 28000kr. Här hade nog säljaren tjänat på att dela upp gruppen i 4-delar , dvs sålt soffbordet för sig (som jag själv hade bjudit på till ca 8-10 000:-), Osaka 3 soffan i ett utrop & Osaka 1 -fåtöljerna i ett utrop samt vilfåtöljen Tanabe som ett eget utrop. Tror priset då hade tredubblats. Men nu är det ju ett bra läge att köpa alla saker tillsammans i ett utrop för den som behöver dem till ett häftigt rymdrum;)

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home