Disco2000 - Design

Möbler, inredning, arkitektur, auktioner, mode, konst, retro, vintage, Space Age, Sci-fi, fine art & annat roligt för en mer vackrare & spännande vardag. *Håller koll på de moderna, fräcka & udda möblerna, nya kollektionerna, prisvärda fynd, intressanta konstnärer, designers, arkitekter & fotografer etc. *Har ett vakande öga på auktionsfronten *Om mig : *Älskar allt med lite sting. Skriv en rad ;) Vill veta vad du tycker. Kontakt : disco2000@live.se

2008-08-21

Eliot Noyes - Mobil. till Falkenberg?

Enligt uppgifter i media & på en blog för en fotograf görs det gällande att Falkenberg är på väg att få en unik "spaceinspirerad" byggnad.
Det skall enligt rykten röra sig om en byggnad av Eliot Noyes på ca 15-25kvm & som är byggd/ritad 1959-1961. I ett av de tidigare blogginläggen var en bild/ritning med som jag lånat, se bild ovan. Om uppgifterna stämmer är detta riktigt intressant för oss som tycker om arkitektur. Enligt uppgift skall även Noyes lampor sättas upp utanför byggnaden
Eliot Noyes var medlem i "the Harvard Five" tillsammans med bla. Marcel Breuer, Landis Gores, John Johansen & Philip Johnson.
Själv tycker jag att han var en av de största arkitekterna fr. 1950-60talet med rymdinspirerade moderna byggnader så detta skall bli skoj att följa.

Labels: , ,

3 Comments:

Anonymous & lilla jag said...

Måste vara denna du skriver om ?

http://www.hallandsposten.se/artikel.asp?oid=342526

http://www.hallandsposten.se/artikel.asp?oid=345258

Vem är det som tagit över byggnaden ? Var på Skrea strand kan man se den ? När ?

8:56 PM  
Anonymous Celia said...

Good post.

7:38 AM  
Anonymous Anonymous said...

http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.240330

2:51 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home