Disco2000 - Design

Möbler, inredning, arkitektur, auktioner, mode, konst, retro, vintage, Space Age, Sci-fi, fine art & annat roligt för en mer vackrare & spännande vardag. *Håller koll på de moderna, fräcka & udda möblerna, nya kollektionerna, prisvärda fynd, intressanta konstnärer, designers, arkitekter & fotografer etc. *Har ett vakande öga på auktionsfronten *Om mig : *Älskar allt med lite sting. Skriv en rad ;) Vill veta vad du tycker. Kontakt : disco2000@live.se

2010-03-02

Naken kvinna uppjagad i träd av kossa

Sthlm´s Auktionsverk sålde under måndagen 2st otroligt fula/snygga/hemska/roliga/burleska-målningar av Simon Öqvist. Den ena från 1948 föreställandes en naken kvinna (topless & allt;) ståendes på en björnfäll, haha, riktigt rolig.

Den andra var en av de kitschigaste, roligaste, fulaste målningar jag sett på länge. Det var en naken kvinna som blir uppjagad i ett träd av en kossa, målad 1952. Helt groteskt fulsnygg & jag lade själv ett bud på 2500:- eftersom den var den mest udda målningen från 1950-talet som jag sett på länge. Den klubbades över mitt bud för 5500:- Den kommer nog betinga ett pris på 15-20 000:- om den hittar ut i handeln.

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home